Kääntöpistettä odotellessa

Uusi blogi-päivitys on tällä kertaa vähän viipynyt. Syy siihen löytyy remonttityömaalta, joka on vienyt kaiken palkkatöiltä liikenevän ajan ja energian. Nyt alkaa vähitellen näyttää siltä, että projektin kääntöpiste on näkyvissä  ja ensi viikolla päästäisiin siirtymään purkuvaiheesta rakentamiseen. Tällä hetkellä rakennus on kuitenkin sisustukseltaan edelleen sekoitus 50-luvulla rakennettua neuvostoajan kerrostaloa ja rakennusainevarastoa.

Olen ollut viime aikoina melko säännöllinen vieras Konalan sorttiasemalla. Voidaan sanoa, että se kuuluu iltarutiineihin. Osa purkujätteistä on mennyt siirtolavalle mutta olemme koittaneet lajitella sinne pelkkää puuta, jottei tyhjennyksen hinta nouse kalleimpaan sekajätekategoriaan. Loput jätteet ovat sitten kulkeneet auton takana/peräkärryllä. Tänä aamuna huomasin muuten, että purkuvaihe on kestänyt jo melko pitkään kun Sorttiaseman kassa totesi, että: ”Sä varmaan muistatkin jo mihin noi kuuluu viedä.” Täytyy samalla vielä todeta, että tuolla Konalassa on todella ystävällinen ja hyvä asiakaspalvelu, josta voisi monessa paikkaa ottaa oppia.

Koska taloon tulee muutoksia (lasikuisti, ovi, pari ikkunaa), jotka vaikuttavat sekä talon ulkoasuun että rakenteisiin olemme nyt aloittaneet rakennusluvan hakuprosessin näitä toimenpiteitä varten. Suoraan sanoen hiukan jännittää miten suunnitelmamme kaupungille kelpaavat. Naapureille ne ainakin näyttävät kelpaavan sillä, minun repiessäni seiniä alas kylppäristä, Susanna on kiertänyt naapuriemme ovilla hakemassa allekirjoituksia naapurien kuulemisen todisteeksi. Toistaiseksi kaikki ovat olleet myötämielisiä. 🙂

Olemme Susannan kanssa toki löytäneet välillä yhteistä aikaa myös remonttityömaan ulkopuolella. Esimerkkinä mainittakoon vaikka ilta punaviinilasillisen ja talomme viemäreistä tehdyn videon kanssa. Hyvässä kunnossa näyttivät viemärit olevan. Ehjää muoviputkea koko matka. Viemärien kunto oli mielestämme mukava tarkistaa tämän ikäisessä talossa varsinkin nyt kun laitamme lattiat uusiksi. Ihan mielellään niitä ei haluaisi heti perään avata.

Seuraavaan kertaan, toivottavasti jo rakentamisen merkeissä!