Perustustusten valua

Tekemistä löytyi vaihteeksi myös talon ulkopuolelta kun lasikuistimme perustusten valu täytyi saada liikkeelle. Talon katosta oli jo aikaisemmin purkuryhmän toimesta hävinnyt kohtuullinen pala kattoa, joka nyt siis korvattaisiin lasilla. Paitsi itse lasikuistin asennukseen tarvitsimme perustukset myös tarkistusmittauksia varten jotta tarkat mitat saatiin selville ennen kuin kuistin osat lähtivät tuotantoon.

Koska tila on tällä hetkellä täysin ulkotilaa, oli siinä ainoastaan hiekkapohja. Kuistista ei ole tulossa talvilämmintä sisätilaa vaan sen käyttöaikaa on ainoastaan tarkoitus pidentää takan ja ilmalämpöpumupun avulla. Ainakaan tässä vaiheessa emme halua lattiaan laattoja vaan ”pintamateriaaliksi” betonin päälle jäävät irtonaiset puuritilät.

Koska pohjana oli valmis hiekka, niin teoriassa olisimme voineet vain latoa routaeristeet paikoilleen ja heittää raudoitukset sen päälle. Valitettavasti onni ei kuitenkaan ollut meidän puolellamme koska tarkempi mittaus osoitti, että näin joko valu olisi jäänyt liian ohueksi tai sitten ovet eivät olisi auenneet. Eli ihan ensimmäiseksi tiedossa oli ihan vanhoja kunnon lapiohommia kun n. 10 cm kerros hiekkaa kärrättiin pois.

Lapiovaiheen jälkeen laitoimme pohjaksi 10 cm. routaeristeet ja sen päälle raudoitusverkon, jonka erotimme routaeristeestä 2,5 cm korotuspaloilla. Korotuspaloja oli hiukan enemmän kuin tarpeeksi, joten niitä tuli siroteltua muutama ylimääräinenkin. Lopputulos muistuttikin siksi takavuosien Minefield suosikkipeliä. Tämän jälkeen laudoitimme etureunan ja ja eristimme uuden valun vanhasta solumuovilla.

Itse betonivalun osalta päätimme, että emme lähde sitä säkkitavaralla toteuttamaan vaan turvauduimme betoniautoon. Valun jälkihoidosta huolehti poissaolessamme timpurimme. Pressut ja kastelu varmistivat, että valu ei haljennut.