Reikä seinässä

Vaikka uudessa talossamme on kaiken kaikkiaan mielestämme runsaasti lasipintaa niin jostain syystä alkuperäinen rakennuttaja oli jättänyt talon kaakkoon suuntautuvan päädyn aika umpinaiseksi. Koko pitkällä seinällä oli vain yksi ikkuna keittiössä. Päätimme korjata tilanteen tekemällä seinään yhden lisäreiän. Ennen H-hetkeä remonttimiehemme Mika valmisteli seinän avauksen sisäpuolelta käsin, jotta ulkoseinän avaus ja paikkaaminen lasiovella ja -ikkunalla menisi mahdollisimman sujuvasti.

Ennen…

Kun sisävalmistelut oli tehty oli ulkoseinän tiilivuorauksen vuoro. Helpotuksemme oli suuri kun reiän koko rajoittui halutulle alueelle. Seinän saumoissa oli muutamia halkeamia, joten mahdollisuuksia olisi ollut saada aikaan myös paljon isompi aukko. Tekemällä pitkän päivän Mika sai reiän umpeen ikkunan ja oven avulla ennen pimeän tuloa. Talo oli huomattavasti mukavampi jättää yksin kun olohuoneeseen ei voinut enää kävellä suoraan sisälle.

…ja jälkeen.

Olimme lopputulokseen erittäin tyytyväisiä. Uusi ovi ja ikkuna palvelevat nyt kolmea tarkoitusta: 1) sisään saatiin taas valoa ihan eri tavalla, 2) kaakosta näkyy mukavan vihreä metsämaisema, 3) ovi tarjoaa kätevän kulkuväylä keittiöstä tulevalle terassillemme. Tällä hetkellä ovi ei ole vielä käytössä, sillä ensimmäinen askelma on terassin puuttuessa vielä suht korkea.