Ruuhkaa työmaalla

Ensimmäinen askel projektissamme kohti ”oikeaa” suuntaa oli muutama viikko sitten kun uusi varaava takkamme saapui. Siihen asti oli tehty pelkkiä purkutöitä mutta nyt päästiin vihdoinkin kiinni uuden rakentamiseen. Purkuhommat jatkuvat toki pienimuotoisesti rakennustöiden rinnalla edelleen. Takka tehtiin tässä vaiheessa puolivalmiiksi ja sen pinnoitus tulee vasta myöhemmin, samalla kun asennetaan pikkutakka lasikuistin puolelle. Takkamallimme nimi on Aada ja se osoittautui kooltaan ja muodoltaan juuri niin sopivaksi olohuoneeseen kuin olimme ajatelleet.

Takan lisäksi myös kosteiden tilojen rakennustyöt ovat lähteneet liikkeelle. Tämän työn hankimme urakkatoimituksena kylppärifirmalta. Pari ensimmäistä päivää kului melko pölyisisssä merkeissä kun uusia viemäreitä piikattiin lattian sisään mutta nyt lattiat ovat uuden tasaisen betonikerroksen sisällä ja seuraavaksi lähdetään vetämään uusia vesieristeitä. Ainoa juttu, joka ei toistaiseksi ole mennyt ihan putkeen on se, että useampi viikko sitten tilaamamme kylpyamme seikkailee edelleen jossain matkalla työmaalle.

Huomenna on tulossa sähkömies vetämään piuhoja ja laittamaan lisää pistorasioita ja valopisteitä ennen kuin seinien ja kattojen levytys alkaa. Talossa on tehty aikojen kuluessa paljon, ei niin esteettisiä, pintavetoja, joten ihan kiva kun johdot saadaan nyt piiloon. Uusien kattolevyjen alle jäävät uudet käyttövesiputket, jotka korvaavat vanhat pintavetona tehdyt kuparit. Seinälevyjen taakse jäävät myös lisäeristeet, jotka toivottavasti auttavat meitä pitämään lämmityskulut kurissa.

Parhaiden remonttiperinteiden mukaan meillä on ollut hiukan viivästyksiä joidenkin töiden aloittamisen osalta. Tämä alkaa aiheuttaa pientä ruuhkautumista työmaalla kun kipsilevyt, keittiökoneet ja kalusteet, betonisäkit, kiuas, pieni metallitakka, kaasuhella, yms. kilpailevat lattiapinta-alasta samalla kun pitäisi mahtua tekemään töitä. No vähitellen materiaalit alkavat asettua paikoilleen ja liikkuminenkin työmaalla varmasti helpottuu.